Sanna tässä moi!

 

Sanna tässä moi!

WhatsApp Image 2022-05-10 at 15.33.05-2
pikkusanna
sannanperhe
30.9.1980 syntyi eskimotyttö, joka oli hyvin erikoislaatuinen jo pienenä.

Ujo ja arka, itsepäinen ja herkkä lapsi, jolla oli valtaisan pitkä tumma tukka ja joka söi peukaloa. Hän pelkäsi kaikkea maan ja taivaan väliltä kirjaimellisesti, sillä ukkonen, ilotulitukset, linnut ja epäilyttävät ihmiset saivat hänet suorastaan pois tolaltaan.

Tuli useita myönteisiä ja ymmärtäväisiä aikuisia niin päiväkotiin kuin kouluunkin ja pienestä tytöstä kuoriutui luottavainen ja kokeilevainen nuori neiti. Neidin isä oli varsinainen sanaseppo, jolla oli paljon ystäviä ympärillä ja naapurin pieni mummo äitihahmona piti huolen siitä, että neiti kävi laulamassa mummoille ja papoille kerhoissa ja tapahtumissa. Pidettiin talkoita ja nähtiin paljon ihmisiä. Laulettiin ja naurettiin. Suuri suku piti huolen siitä, että aina oli syytä juhlaan.

Yläasteella aloitettu MLL:n lastenhoitajan työ loi hyvää pohjaa tulevalle uralle sosionomiopintojen parissa. Koulun ohessa mm. siivottiin kaupassa, tehtiin tarjoiluhommia pitopalvelussa ja pestiin kiireisten aikuisten ikkunoita. Aina piti olla tekemässä jotain hyödyllistä.

Tuli valmistuminen ja ensimmäinen työpaikka päiväkodista. Sen jälkeen nuoresta aikuisesta otettiin mittaa nuorisokodissa, perusopetuksessa, lastensuojelun perhetyössä, lastenkodissa ja viimeisimpänä kuraattorina neljän kunnan alueella. Välillä oma perheluku kasvoi ja puolison yritys omassa pihapiirissä toi omia sivujuonteita, mutta aina oli aikaa tavata ystäviä, harrastaa ja pitää juhlia. Mukavinta oli penkoa vanhan pihapiirin aittoja kesäisin ja järjestää niitä miellyttävämpään kuntoon.

Unelmatyöstä kuraattorina oli vaikea luopua, mutta jokin asia oli muuttunut ja yhtäkkiä ainut selvä asia oli se, että vanhaan ei ole paluuta ja uudet tuulet puhaltavat.  Ensimmäisenä muutoksen tuulet synnyttivät vaatehuoneen uudelleen järjestelyn ja sen jälkeen kaikki lähiympäristössä olevat paikat ovat saaneet osakseen tuuletusta. Myös osa läheisistäni ovat saaneet kokea, miltä tuntuu, kun kaikille asioille löytyy oma paikkansa.

Sosiaalisuus ja toivon kipinän luominen ihmisten elämään ovat myös hyvin tärkeitä asioita, joita haluan vaalia. Tahaton yksinäisyys vie mielen usein väärille raiteille ja ihminen tarvitsee kannustusta. Halu kuulua porukkaan ja olla siinä tärkeä on monelle itsestäänselvyys, mutta kaikki eivät sitä saa välttämättä kokea. Tällöin on hyvä hankkia seuraa taholta, joka piristää mieltäsi ja tuo mukavan raikkaan tuulahduksen puheensorinallaan ja positiivisuudellaan.

Jos siis haluat järjestää oman mielesi, tavarasi tai juhlasi tai kaipaat pientä piristystä yksinäiseen arkeesi tai läheisen arkeen, niin olet juuri oikeassa paikassa apua etsimässä!

Sanna

Sanna Varis | 040 705 5732 | jarjestellen@gmail.com
T:mi Järjestellen | 3283510-9 | Kellantie 216 44640 Kymönkoski

©Järjestellen 2022